Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Stureby SK Damlaget

Följ

Damlaget

Följ oss för uppdateringar
Följ
Stureby SK
Fotboll
Damlaget
Tabell
Lag M V O F P
1 Stureby SK 18 15 0 3 45
2 Hanvikens SK 18 13 3 2 42
3 Tullinge TP FK 18 13 1 4 40
4 IFK Aspudden-Tellus 18 12 3 3 39
5 Västertorps BK 18 8 3 7 27
6 Vendelsö IK 18 6 2 10 20
7 Gustavsbergs IF FK 18 5 3 10 18
8 Skogås-Trångsunds FF 18 5 1 12 16
9 Kransen United FF 18 4 2 12 14
10 Saltsjöbadens IF 18 0 0 18 0

Match

Västertorps BK

0 - 4
Hägerstensåsens BP 1
6 september 2019
20:00

Stureby SK

Referat

Referat: Västertorps BK - Stureby SK

Mer krig är fotboll?
Att möte torpet borta är tufft, riktigt tufft! Tankarna går till matcher man såg på tipsextra på 80-talet innan alla bolltrollare tagit över ligan. Det small rejält på den tiden kan man säger, precis som i fredags.
Vi är väl medvetna om det, men vi vill ju samtidigt försöka spela fin fotboll som vi inte vill vika ner oss i närkamper. Torpet är ett duktigt lag med en sjujäkla inställning.. Inget lag i serien går säkert mot dem och deras kontringsfotboll.
Vi börjar bra med det nu ganska inövade spelsystemet, jo vi har faktiskt spelat 5-6 matcher med det nu och lika många vinster, så vi fortsätter att finslipa på det och rollerna sitter bättre och bättre.
Annars är allt som vanligt denna fredag kväll, peppen är hög och bänken är full samt en målvakt som är på villovägar ??. Men lite vemodigt då det är Linneas sista match innan hon nu åker till portugal i några månader.
Matchen blåses igång 20:00 (jag mitt på bästa fredags-öls-tid..) och vi gasar direkt. Första avslutet på mål kommer som vanligt innan det ens har hunnit gå en minut. Tror faktiskt vi överrumplar torpet lite. Men det är tufft på planen, precis som vi väntat oss. Men idag är det nog värre än vanligt, och domaren släpper tyvärr det mesta och tappar matchen ganska tidigt. Men vi viker inte ner oss utan smäller tillbaka när det behövs. Och Filippa har precis som i förra matchen en match i matchen mot torpets nummer 3. En väldigt giftig och snabb anfallare som vi vet att vi måste ligga nära och försöka markera bort.
I minut 17 så görs en av våra spelare ner i offensivt straffområde och domaren blåser. Skönt tycker vi på bänken, vi behöver ett mål tidigt för att kunna lugna ner spelet.
Tina som säkert satte straff mot Vendelsö tar bollen och kliver fram till den vita punkten. Kort ansats, hårt skott som går högt (Pelle börjar skriva 1-0 i sina papper), och lite för högt.. ’KLÅNG’ säger det i ribban! Ja ja, bara kämpa på och vaska fram nya lägen. Och bara två minuter senare så bryter sig Julia B fri från backa och går mot mål (pelle tar upp papper och penna igen) och skjuter.. ’KLÅNG’ säger det i stolpen ?.
Resten av första halvlek innehåller en del hyggliga chanser åt båda håll, men 0-0 står sig och vi samlas i halvtid för lite snack på bänken. Adrenalinet är på topp men vi intalar oss själva att hålla den nivå vi har. Vi ska inte dra på oss några kort eller onödiga frisparkar.

Andra halvlek börjar lite lugnare även om det fortfarande smäller, men kanske inte lika fult och lika hårt. Och i 63e minuten så är det dags för en för dagen extremt taggad Eve att hoppa in på planen igen. Hon meddelar bestämt att hon ska göra mål, och det har vi inget emot meddelar spelare och ledare vid sidan om. Bytet sker vid en offensiv hörna och Tessan står beredd att smeka in bollen mot straffpunkten. Men Eve tar en löpning ner mot Tessan istf straffområdet, tessan uppfattar det och lägger en kort hörna till Eve som tar emot, siktar, och lägger den högt och otagbart i målvaktens bortre kryss. ÄNTLIGEN!!!! Nu släpper nervositet och vi spelar ut mer och mer och det dröjer bara ca 10 minuter till dess att Helle hittar Bejan med en perfekt pass i djupet. Bejan tar emot och vänder upp och slår bollen i en enda rörelse mot bortre gaveln. Även om jag med handen på hjärtat kan säga att det inte var en riktig kanon så räcker det. Målisen hinner inte bort och bollen studsar i mål.
Vid det här laget så börjar luften gå ur ett tappert kämpande Torpet. Men det är vi som har marginalerna på vår sida idag och det känns som att vi orkar lite mer.
Och bara tre minuter senare så har vi en hörna igen. Bra med folk i straffområdet som krigar om bollen. Men torpet lyckas rensa någorlunda, problemet är bara för dem att utanför straffområdet står Ylva perfekt placerad för denna boll. Hon tar några snabba steg framåt och klipper till direkt på rullande boll. En skön projektil som går spikrakt genom samlingen av spelare i straffområdet och på målvaktens vänstra sida. En riktig strut men andra ord! 3-0!!
Nu handlar det mer om att försöka stänga matchen och hålla nollan. Men vi skapar lite mer chanser och oreda i deras straffområde. Och i 86e minuten så får vi återigen en spelare nedmejad i offensivt straffområde. Denna gång ber vi Rulle slå den. Hon har fått mycket mycket stryk i matcher och behöver få lite personlig revansch. Hon lägger upp bollen, backar lite och på domarens signal tar hon några snabba steg fram och placerar den fint vid ena stolpen. Otagbar!

Några minuter spelas ytterligare till dess att domaren blåser av. Det är med stor lättnad vi kliver av planen denna sena kväll…. Tre nya poäng tas med hem till Stureby och succén fortsätter denna första säsong i div 4.

Vilket gäng alltså!!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Camilla Bejholt 1 1 0 0 0 0
Evelina Göransson 1 1 0 0 0 0
Johanna Bergman 1 1 0 0 0 0
Ylva Axelson 1 1 0 0 0 0
Helen Andersson 1 0 1 0 0 0
Therese Asperman 1 0 1 0 0 0
Alexandra Brixing 1 0 0 0 0 0
Alma Keife 1 0 0 0 0 0
Filippa Forsberg 1 0 0 0 0 0
Gittan Ahonen Gunnarzon 1 0 0 0 0 0
Julia Bergwall 1 0 0 0 0 0
Julia Holmberg 1 0 0 0 0 0
Klara Axelson 1 0 0 0 0 0
Linnea Palmerstedt 1 0 0 0 0 0
Lotta Svensson 1 0 0 0 0 0
Tina Walan 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

ons 15 maj 2019, 19:30 Stureby SK - Västertorps BK 2 - 1